Η σχολή

Εκπαιδευτείτε από τους καλύτερους στον πιο ιδανικό χώρο που δημιουργήθηκε ποτέ για την ελεύθερη

Το προσωπικό – Ποιοι είμαστε

Yannis Detorakis
Γιάννης Δετοράκης
  • Υπεύθυνος εκπαίδευσης στη σχολή ελεύθερης κατάδυσης
  • Προπονητής εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης PADI (PADI Freediver Instructor Trainer)
  • PADI Master Instructor
  • EFR Instructor Trainer

Ο Γιάννης Δετοράκης είναι ο πρώτος εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης PADI στην Ελλάδα, από το 2004 και ένας από τους πρώτους προπονητές εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης παγοσμίως από το 2015. Είναι προπονητής εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης και του οργανισμού CMAS από το 2002. Έχει πιστοποιήσει περισσότερους από 1000 ελεύθερους δύτες τα τελευταία 18 χρόνια.

Είναι σχεδιαστής των τριών προγραμμάτων ελεύθερης κατάδυσης PADI από το 2004, τα οποία εξελίχθηκαν σε επίσημα πορογράμματα του οργανισμού, όπως τα είχε ονομάσει. Είναι συγγραφέας μίας ολόκληρης σειράς βιβλίων για την ελεύθερη κατάδυση από το 1996, που είναι μοναδικά στο είδος τους και έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί και την αγγλική γλώσσα.

Στην αυτόνομη κατάδυση, είναι αυτοδύτης από το 1984, εκπαιδευτής αυτοδυτών από το 1990 και σήμερα είναι Master Instructor PADI, με εκατοντάδες πιστοποιημένους μαθητές τα τελευταία 20 χρόνια. Διδάσκει πολλές ειδικότητες της PADI, όπως Wreck, Night, Multilevel, Deep, Enriched Air, Equipment, Dry Suit, Underwater Photographer, Digital, Tec Rec Gas Blender.

Μιχάλης Κασιδιάρης
Μιχάλης Κασιδιάρης
  • Υπεύθυνος εκπαίδευσης στην αυτόνομη κατάδυση
  • Course Director PADI
  • EFR Instructor Trainer

Ο Μιχάλης Κασιδιάρης εργάζεται από το 2006 και από το 2010 είμαι υπεύθυνος της σχολής αυτόνομης κατάδυσης. Έχει πάνω από 300 πιστοποιήσεις εκπαιδευτικών βαθμίδων. Είναι trainer στις ειδικότητες PADI Tec Rec Deep, Altitude, Digital Underwater Photography, Diver Propulsion Vehicle, Tec Rec Trimix Blender, Project Aware, AWARE Coral Reef Conservation Sp, Dry Suit, Deep, Enriched Air, Night Diver Instructor, Search & Recovery, Wreck, Emergency Oxygen Provider, Care For Children

Οι εγκαταστάσεις της σχολής

Ένας όροφος του καταδυτικόυ μας κέντρου είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση, με μία μεγάλη αίθουσα διαλέξεων, πλήρως εξοπλισμένη με multimedia εξοπλισμό (μεγάλες οθόνες, projectors, κ.α.). Παράλληλα, οι βοηθητικοί χώροι της σχολής (σαλόνι, γραφεία, βιβλιοθήκες, κτλ) δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον για τις βαθμίδες εκπαίδευσης που έχουν πολύωρα μαθήματα και χρειάζονται ιδιωτική μελέτη ή επίλυση αποριών από τον εκπαιδευτή και γενικά μία ευχάριστη διαμονή για τις πολύωρες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο οργανισμός και το σύστημα εκπαίδευσης PADI

Τα προγράμματα PADI Freediver, Advanced Freediver και Master Freediver σχεδιάστηκαν το 2004, σαν Distinctive Specialties από το Γιάννη Δετοράκη, που είχε για μία δεκαετία την αποκλειστική διδασκαλία τους παγκοσμίως σαν εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης PADI. Από το 2015, ο οργανισμός τα υιοθέτησε σαν δικά του προγράμματα και πρόσθεσε και τρεις βαθμίδες εκπαιδευτή, οπότε δημιουργήθηκε μία ολοκληρωμένη σειρά εκπαίδευσης στην ελεύθερη κατάδυση, που αναγνωρίζεται σήμερα ότι είναι η πιο δημοφιλής για το περιεχόμενο των προγραμμάτων της και η πιο γρήγορα εξελισσόμενη παγκοσμίως στην ελεύθερη κατάδυση.

Το Poseidon Dive Center είναι το πρώτο PADI Career Development Center και PADI Freediver Center στην Ελλάδα που παρέχει όλες τις βαθμίδες των προγραμμάτων Freediver από αρχάριο μέχρι και εκπαιδευτή.